Djurliv-50pxStora och små aktiviteter på gång inom projektet

Workshop om hotvärdering

Inlagt den 2019-01-09 Vilka hot är värst, och för vem?: Den enes utveckling kan vara den andres hot. Den 17 januari håller vår samordnare Daniel Wolf-Watz en workshop i Östersund med särskilt inbjudna. Målet är att försöka värdera de hot som finns mot rennäring, naturvärden, kulturvärden och upplevelsevärden. Vilka är allvarligast? Vilka finns på vilken plats, och när under året? Vilka är svåra/lätta att åtgärda?

Öppet Hus #1

Inlagt den 2019-01-09 Undersåker: Kommunikation fungerar alltid bäst ansikte mot ansikte. Därför tänkte vi komma ut till er som bor nära den föreslagna nationalparkens gränser, för att höra vad ni tycker och tänker. Exakt tid och plats får vi återkomma med, men tänk sen eftermiddag den 13 februari nära Ica Nära Strandbergs. Hoppas vi ses!

Öppet Hus #2

Inlagt den 2019-01-09 Ljungdalen: Vad skulle just du vilja uppmuntra, tillåta eller förbjuda i en eventuell nationalpark i västra Jämtland? Ta chansen att berätta för oss när vi kommer till Ljungdalen den 21 februari. Exakt tid och plats får vi återkomma med, men troligen sen eftermiddag nära turistbyrån. Vi ses!

Kommunfullmäktige i Åre

Inlagt den 2019-01-09 Beslut om mål och syfte: Den 12 mars samlas fullmäktige i Åre kommun, för att bland annat rösta om överenskommelsen ”Mål, syfte och preliminär övergripande inriktning” för nationalparksprocessen. Svaret betyder inte att man tar ställning för eller emot en nationalpark. Det är bara ett ställningstagande till själva överenskommelsen. Åre och Berg är de två kommuner som skulle beröras av en eventuell nationalpark. Om någon av dem motsätter sig en nationalpark kommer processen att avslutas.

Kommunfullmäktige i Berg

Inlagt den 2019-01-09 Beslut om mål och syfte: Den 19 mars samlas fullmäktige i Bergs kommun, för att bland annat rösta om överenskommelsen ”Mål, syfte och preliminär övergripande inriktning” för nationalparksprocessen. Svaret betyder inte att man tar ställning för eller emot en nationalpark. Det är bara ett ställningstagande till själva överenskommelsen. Åre och Berg är de två kommuner som skulle beröras av en eventuell nationalpark. Om någon av dem motsätter sig en nationalpark kommer processen att avslutas.

Johannes Poignant
Foto: Johannes Poignant
error: Innehållet är skyddat.
Sök