Ett Tält På Fjället. Foto: Johannes Poignant.
Ett tält på fjället. Foto: Johannes Poignant.

Länsstyrelsen och Naturvårdsverket genomför ett nationalparksmöte på OSD Storsjöteatern i Östersund den 30 maj. Mötet syftar till att få in synpunkter och förslag från allmänheten inför arbetet med att försöka bilda en nationalpark i området Vålådalen-Sylarna-Helags.

Hittills har så kallade dialogmöten arrangerats i bland annat Vålådalen, Ånn och Ljungdalen. Nu är det dags att höra vad östersundarna tycker om planerna på en eventuell nationalpark i området Vålådalen-Sylarna-Helags.

Syftet med dialogmötena är att fånga upp kunskap, önskemål och frågor kring processen. För Länsstyrelsen och Naturvårdsverket är det avgörande att få in synpunkter på områdets bevarande och utveckling för framtiden.

Under mötet kommer representanter från Länsstyrelsen och Naturvårdsverket att genomföra två presentationer klockan 17.00 och 18.30 av det pågående arbetet. Dessutom finns möjlighet för besökare att samtala i mindre grupper med projektledningen.

Mötet har karaktären av ”Öppet hus” och deltagarna behöver inte komma just klockan 17.00 utan kan komma när det passar dem. Någon föranmälan behövs inte heller. Det kommer att finnas möjlighet att köpa lättare mat och dryck.

Mötet startar 17.00 och avslutas vid 20.30-tiden.

Länsstyrelsen kommer att bjuda in till mötet i annonser i maj.

Media hälsas välkomna!

error: Innehållet är skyddat.
Sök