Erik Larsson
Foto: Erik Larsson

Samtal om jakt, rovdjur och skyddad natur på Game Fair

 – Vi vill gärna möta besökarna och prata om några av våra viktiga frågor. Det är därför vi deltar på Jämtland Game Fair och vi kommer att både lyssna på vad folk tycker samt passa på att informera lite.

 Det säger Lisa Tenning, projektledare på Länsstyrelsen, inför myndighetens deltagande på Frösön under helgen.

Under fredag, lördag och söndag kommer Länsstyrelsen att finnas med på Jämtland Game Fair på Frösön. Syftet är i första hand att ta del av besökarnas synpunkter och tankar.

– Det är ju ett jättebra tillfälle att lyssna på frågor och ta del av åsikter. Jakt- och rovdjursfrågor är alltid aktuella så det blir nog mycket prat om det, säger Lisa Tenning.

– Vi hamnar dessutom i ett sammanhang där en Länsstyrelse passar väldigt bra. De andra utställarna sysslar nästan alla med verksamheter som berör våra frågor, exempelvis fiske och terrängkörning.

Länsstyrelsen har hyrt ett tält och kommer att bli granne med Jägarförbundet, något som därför passar bra.

– Är det någon fråga som allmänheten vill tala om, så är det jakt. Vi hoppas att många jägare besöker oss och pratar om älg- och småviltsjakt, säger Nicklas Jönsson, vilthandläggare.

Från Länsstyrelsen deltar personal som arbetar med rovdjursförvaltning, olika slags jakt, skyddad natur och nationalparksprocessen.

– Vi har med naturbevakaren Dan Persson från Stekenjokkområdet och han kan berätta en hel del om hur det är att arbeta praktiskt ute i fält med jakt- och naturvårdsfrågor.

– Nu hoppas vi på ett stort antal besökare besökare och många, goda samtal, säger Lisa Tenning.

error: Innehållet är skyddat.
Sök